Gyors túrós, joghurtos kevert süti
Ezt képtelenség elrontani
A túrós-joghurtos kevert süti igazi jolly joker. Bárhogy variálod, a végeredmény fantasztikus lesz.

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
Akárcsak a többi kevert sütibe, ebbe az édességbe is tehetsz gyümölcsöt, csokit, mogyorót, de lekvárral is megkenheted. A túrós-joghurtos süti tésztája nagyon puha. A titka, hogy ne keverd túl sokáig. A sütési idő a túró víztartalmától függően változhat.

Túrós-joghurtos süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 3 dl joghurt
- 1/2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csésze mirelit málna
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a joghurtot, az olajat és a villával áttört túrót. A lisztet elegyítsd a sütőporral, majd fakanállal gyors mozdulatokkal forgasd a tojásos masszához, végül add hozzá a már nem fagyott, lecsöpögtetett málnát.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told 190 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 25-30 percig. Mielőtt kivennéd a kevertet, tűpróbával teszteld. Ha egy hústűt vagy hegyes kést beleszúrsz, és azt üresen húzod ki, nem kell tovább sütnöd. Ellenkező esetben tedd még vissza néhány percre. Ha meghűl, hintsd meg a tészta tetejét porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.
Még több recept