Medvehagymás túrós csiga - Elronthatatlan, és 15 perc alatt kész
Ha egyszer kipróbálod, készülj fel rá, hogy a család tavasszal minden hétvégén kérni fogja.
- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- Íme, Leonardo da Vinci világvégejóslata: matematikai és asztronómiai jelekkel üzente meg a pontos dátumot
A túrós csigát a tavasz egyik első hírnökével, a medvehagymával különösen ízletessé teheted. Ha egyszer kipróbálod, utána rendszeresen számításba veszed majd a menü tervezésekor. A sós sütit juhtúróval is készítheted. Kard Éva receptjével garantált a siker.

Túrós csiga
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg túró
- 10 levél medvehagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A medvehagymát mosd meg, vágd apróra. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. Szórd meg a túróval, majd a tetejére dobd a medvehagymát. Ízlés szerint sózd és borsozd. A töltelékkel megszórt tésztát szorosan tekerd fel úgy, mint ahogy a bejglit szoktad.
Éles késsel szeleteld fel körülbelül kétcentisre, majd minden csigát nyomkodj le egy kicsit a kés lapjával. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a csigákat egymástól kicsit távolabb. Tedd előmelegített sütőbe, és 220 fokon süsd szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd kicsit hűlni, majd langyosan már tálalhatod is.
Még több recept