Túrós-barackos torta sütés nélkül: lágy, krémes, de nem émelyítő

Miért szenvednél a sütő mellett, ha sütés nélkül is készíthetsz mennyei túrós, barackos tortát?

Túrós-barackos torta sütés nélkül

Ennél jobb desszertet most elképzelni sem tudsz! Habos, gyümölcsös, végtelenül egyszerű, hisz sütni nem, csak keverni kell: tehát a túrós-barackos torta ideális nyári édesség. A túrós réteg a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé válik, a zselatin pedig jól összetartja. Akár krémtúróval is készítheted. 

Túrós-barackos torta sütés nélkül

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 15 dkg keksz
  • 8 dkg vaj

A krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2.5 dkg zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom

A tetejére

  • 50 dkg őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet aprítsd össze késes robotgéppel, vagy daráld meg, és keverd össze a vajjal. Egy 20 centiméteres tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a kekszes masszát, tenyérrel jól lapogasd el, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet. 
 

A zselatint készítsd el a csomagoláson található útmutató szerint. A túrót nyomkodd meg villával, keverd össze a porcukorral, add hozzá a habbá vert tejszínt, a citrom levét, reszelt héját, a vaníliás cukrot és a zselatint. Kanalazd a krémet a tortaalapra, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen. A tetejét ízlésesen rakd ki a cikkekre vágott barackkal. 
Itt a málnás sajttorta szezonja is! A habkönnyű édességet 20 perc alatt megsütöd. 

Ezt is szeretjük