Túrós-barackos torta sütés nélkül: lágy, krémes, de nem émelyítő
Miért szenvednél a sütő mellett, ha sütés nélkül is készíthetsz mennyei túrós, barackos tortát?

Ennél jobb desszertet most elképzelni sem tudsz! Habos, gyümölcsös, végtelenül egyszerű, hisz sütni nem, csak keverni kell: tehát a túrós-barackos torta ideális nyári édesség. A túrós réteg a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé válik, a zselatin pedig jól összetartja. Akár krémtúróval is készítheted.
Túrós-barackos torta sütés nélkül
Hozzávalók
Az alaphoz
- 15 dkg keksz
- 8 dkg vaj
A krémhez
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2.5 dkg zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
A tetejére
- 50 dkg őszibarack
Elkészítés:
A kekszet aprítsd össze késes robotgéppel, vagy daráld meg, és keverd össze a vajjal. Egy 20 centiméteres tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a kekszes masszát, tenyérrel jól lapogasd el, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.
A zselatint készítsd el a csomagoláson található útmutató szerint. A túrót nyomkodd meg villával, keverd össze a porcukorral, add hozzá a habbá vert tejszínt, a citrom levét, reszelt héját, a vaníliás cukrot és a zselatint. Kanalazd a krémet a tortaalapra, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen. A tetejét ízlésesen rakd ki a cikkekre vágott barackkal.
Itt a málnás sajttorta szezonja is! A habkönnyű édességet 20 perc alatt megsütöd.