Könnyed, krémes és omlós: mennyei túrós-áfonyás pite linzertésztából
Az isteni, túrós-morzsás pite még egyszerűbb és gyorsabb, ha a tetejére csak úgy rászórod a tésztát.

Könnyed, krémes és omlós: mennyei túrós-áfonyás pite linzertésztából
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatozó, pehelykönnyű túrós pitére nem lehet nemet mondani. Néha nem árt változtatni kicsit a megszokott recepten, izgalmasabb lesz, ha a teteje morzsás, a túrót pedig felturbózod friss, fanyar áfonyával. Gyorsan dolgozz a tésztával, hogy tényleg omlós legyen, és feltétlenül pihentesd a hűtőben.

Túrós-áfonyás pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 70 dkg túró
  • 30 dkg áfonya
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sütőport, a sót, és morzsold össze a vajjal. Tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a villával felvert tojást és egy-két evőkanál tejfölt, majd gyorsan gyúrd össze. Formázz belőle két cipót, és mehet a hűtőbe legalább fél órára.


A töltelékhez a túrót nyomkodd meg villával, keverd hozzá a cukrot, a vaníliás pudingport és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túróhoz. Ha szeretnél még lazítani a masszán, tejföllel megteheted.

 

Pihentetés után az egyik gombóc tésztát nyújtsd ki, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába. Kend rá a túrós tölteléket, majd mehet rá a megmosott, lecsepegtetett áfonya, végül a maradék tésztát lisztes kézzel morzsold a tetejére. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor szép aranybarna, vedd ki a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld fel.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük