Habkönnyű túrópalacsinta kevés munkával: friss gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb
A pufi túrópalacsinta a felvert tojáshabnak köszönhetően lesz légiesen könnyű.

A túrópalacsinta jellegében kicsit a túrógombócra emlékeztet, de olajban sül ki, és nem forgatjuk pirított morzsába. Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod csokiszósszal, kakaóval, tejföllel és friss, ropogós gyümölcsökkel is.
Túrópalacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A kétféle cukrot keverd ki a tojássárgákkal, add hozzá a villával áttört túrót, a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan forgasd bele a felvert tojáshabot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már forró, evőkanállal halmozz kis adagokat az olajba, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.
Egy kis citrom a hagyományos palacsintához is nagyon jól passzol.
Habkönnyű citromos palacsinta: az egyszerű desszert mindenkit rabul ejt
A palacsinta az egyik legsokoldalúbban felhasználható finomság, nem csak desszert formájában csábít, fő- és előétel is készülhet belőle, és még levesbetétként kínálva is nagyszerű.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció