Habkönnyű túrópalacsinta kevés munkával: friss gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb

A pufi túrópalacsinta a felvert tojáshabnak köszönhetően lesz légiesen könnyű.

Túrópalacsinta

A túrópalacsinta jellegében kicsit a túrógombócra emlékeztet, de olajban sül ki, és nem forgatjuk pirított morzsába. Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod csokiszósszal, kakaóval, tejföllel és friss, ropogós gyümölcsökkel is.

Túrópalacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A kétféle cukrot keverd ki a tojássárgákkal, add hozzá a villával áttört túrót, a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan forgasd bele a felvert tojáshabot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már forró, evőkanállal halmozz kis adagokat az olajba, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.

Egy kis citrom a hagyományos palacsintához is nagyon jól passzol.

Habkönnyű citromos palacsinta: az egyszerű desszert mindenkit rabul ejt

A palacsinta az egyik legsokoldalúbban felhasználható finomság, nem csak desszert formájában csábít, fő- és előétel is készülhet belőle, és még levesbetétként kínálva is nagyszerű.

Elolvasom
Ezt is szeretjük