Habkönnyű túrópalacsinta kevés munkával: friss gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb
A pufi túrópalacsinta a felvert tojáshabnak köszönhetően lesz légiesen könnyű.
A túrópalacsinta jellegében kicsit a túrógombócra emlékeztet, de olajban sül ki, és nem forgatjuk pirított morzsába. Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod csokiszósszal, kakaóval, tejföllel és friss, ropogós gyümölcsökkel is.
Túrópalacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A kétféle cukrot keverd ki a tojássárgákkal, add hozzá a villával áttört túrót, a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan forgasd bele a felvert tojáshabot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már forró, evőkanállal halmozz kis adagokat az olajba, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.
Egy kis citrom a hagyományos palacsintához is nagyon jól passzol.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept