Sült túrógombóc áfonyával - Erdélyben így csinálják
A túrógombóc sütve az egyik legkedveltebb moldvai desszert. Ez a legfinomabb változat!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erdélyben egyes helyeken főzik, máshol sütik a túrógombócot, utóbbi a papanas.  Pajint Melinda receptjét Brassóból kaptuk. Ha kipróbálod, megúszod a morzsapirítást is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál citrom reszelt héja
  • olaj
  • lekvár
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a túrót egy közepes tálba, és villával jól törd át, tehát nyomkodd meg alaposan. Majd add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tojást, a búzadarát, a citromhéjat, a csipet sót, a szódabikarbónát, és jól dolgozd össze. Ne csodálkozz, ha a massza ragacsos lesz. Ha túl folyékonynak találod, adhatsz még hozzá lisztet. Tedd a hűtőbe 30 percre, és pihentetés után formálj belőle kis gombócokat. 

Serpenyőben hevíts nagyobb mennyiségű olajat, majd a gombócokat lapítsd meg, fúrj lyukat mindegyik közepébe, és süsd szép aranybarnára. Még forrón töltsd meg a mélyedéseket lekvárral, és öntsd le a gombócokat tejföllel. Erre is tehetsz még áfonyát.

Blog.hu ajánló