Lágy túrógombóc mandulás bundában - Ezekkel az arányokkal nem lesz kemény
A túrógombóc akkor az igazi, ha rezeg. Ezzel a recepttel a tiéd is tökéletes állagú lesz.

turogomboc-mandulas-bundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrógombócot általában mindenki szereti. Nem kell azonban, hogy mindig ugyanúgy készítsd, az újdonság erejével hat, ha zsemlemorzsa helyett pirított mandulába forgatod. Nehéz megtalálni a helyes arányokat, hogy a gombóc ne legyen túl kemény, de ne is essen szét a főzővízben. Fontos, hogy a gríz kellően megszívhassa magát, így mindenképpen pihentesd, mielőtt kifőzöd. 

Túrógombóc mandulás bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál
  • citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg egy kicsit. Rakd hozzá a tojások sárgáját, és jól keverd össze. Add hozzá a búzadarát, a sót, végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Ízesítsd a citrom reszelt héjával. Pihentesd legalább fél-egy órán keresztül, hogy a gríz megdagadjon.

Közben készítsd el a bundát. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a vágott mandulát, és óvatosan, takaréklángon addig kevergesd, amíg aranybarnára nem pirul. Rögtön vedd le a tűzről, és tedd át egy edénybe, nehogy megégjen.

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá egy kávéskanál sót, és, amikor elkezd lobogni, tedd bele a gombócokat. Vedd lejjebb a lángot, és lassan forrdogáló vízben főzd meg 12 perc alatt. Ha a gombóc belül homogén, szedd ki óvatosan, és csepegtesd le. Forgasd meg darált vagy kisebb darabokra vágott, pirított mandulában. Tálalhatod tejföllel és porcukorral is.
A stíriai metélt is nagy kedvenc, amit akár saját tésztával is készíthetsz. 

Ezt is szeretjük