Pihe-puha túrógombóc dióbundában: ezekkel az arányokkal mindig jól sikerül
Elég csak a bundán változtatni egy kicsit, dióval még finomabb lesz a hagyományos túrógombóc.

turogomboc-diobundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túrógombócot készíteni nem nehéz, de egy-két jól bevált praktika nem árt, hogy ne legyen túl kemény vagy éppen lágy. Az egyik legfontosabb, hogy pihentesd a masszát, a darának meg kell dagadnia. Érdemes továbbá összeállításkor a tojások nagyságát és a túró nedvességét is figyelembe venni. A bundához a diót pirítsd meg, úgy az íze sokkal teltebb lesz.
 

Túrógombóc dióbundában

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 0.5 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg kicsit, majd add hozzá a búzadarát, a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Keverd össze, ha túl lágy a massza, szórj még hozzá búzadarát. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Közben a diót daráld le, majd serpenyőben, szárazon, közepes hőfokon pirítsd meg.

Pihentetés után nedves kézzel formázz a túrós masszából gombócokat. Egy nagy fazékban forralj enyhén sós vizet. Amikor lobog, rakd bele a gombócokat. Egyszerre csak annyit tegyél bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, szedd ki, majd forgasd meg a darált dióban. Édes tejföllel meglocsolva vagy porcukorral megszórva kínáld. 

Tejbegrízből is készíthetsz ellenállhatatlan gombócot. Még finomabb lesz, ha töltelék is kerül bele. 

Ezt is szeretjük