Mennyei túrófánk élesztő nélkül: csak össze kell gyúrni, és már lehet is sütni
A túrófánk könnyű tésztájú, gyors, egyszerű, és még pihentetni, keleszteni sem kell.

turofank-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs farsang fánk nélkül! Ha neked is nagy kedvenced, de túl macerásnak tűnik, és eddig nem mertél hozzáfogni, vagy az időhiány miatt nem szántad még rá magad, a túrófánkkal akkor is bátran próbálkozhatsz. Gyerekbuliba ugyanolyan jó, mint nagyobb baráti összejövetelre. Ha szereted a túrós édességeket, ezt ne hagyd ki!

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • citromhéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a tojással, a vaníliás cukorral, a cukorral és a citrom héjával. Add hozzá a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, és jól dolgozd össze. Amikor homogén a massza, forrósíts olajat egy nagyobb méretű lábosban vagy serpenyőben.

Egy evőkanállal szaggasd a tésztát a forró olajba, és kis lángon süsd világosbarnára mindkét oldalát. Figyelj, hogy sütés közben az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk kívül megég, a közepe pedig nyers marad. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálald. 
Farsangra az égetett tésztából készülő képviselőfánk is kitűnő választás. A tésztát és a lágy vaníliás krémet sem bonyolult elkészíteni. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük