Mennyei túrófánk élesztő nélkül: csak össze kell gyúrni, és már lehet is sütni
A túrófánk könnyű tésztájú, gyors, egyszerű, és még pihentetni, keleszteni sem kell.

turofank-receptje
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Ezek a sneakerek lesznek a tavasz kedvencei: a futurisztikus retró az új divat – Árakkal, lelőhelyekkel »

Serkenti a kollagéntermelést és kisimítja a ráncokat: anti-aging smoothie a szép bőrért »

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs farsang fánk nélkül! Ha neked is nagy kedvenced, de túl macerásnak tűnik, és eddig nem mertél hozzáfogni, vagy az időhiány miatt nem szántad még rá magad, a túrófánkkal akkor is bátran próbálkozhatsz. Gyerekbuliba ugyanolyan jó, mint nagyobb baráti összejövetelre. Ha szereted a túrós édességeket, ezt ne hagyd ki!

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • citromhéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a tojással, a vaníliás cukorral, a cukorral és a citrom héjával. Add hozzá a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, és jól dolgozd össze. Amikor homogén a massza, forrósíts olajat egy nagyobb méretű lábosban vagy serpenyőben.

Egy evőkanállal szaggasd a tésztát a forró olajba, és kis lángon süsd világosbarnára mindkét oldalát. Figyelj, hogy sütés közben az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk kívül megég, a közepe pedig nyers marad. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálald. 
Farsangra az égetett tésztából készülő képviselőfánk is kitűnő választás. A tésztát és a lágy vaníliás krémet sem bonyolult elkészíteni. 

Ezt is szeretjük