Egyszerű, gyors és ízletes trió zöldségfasírt: hús nélkül is laktató
Az amúgy is nagy kedvenc répafasírt továbbfejlesztett változata ez a zöldségfasírt.
A trió zöldségfasírt könnyen elkészíthető, és az alakod sem fogja bánni, ha eszel belőle. Könnyen összedobhatod tojás nélkül is, csak helyettesítsd két-három csapott evőkanál zabpehelyliszt, egy deci víz és egy késhegynyi sütőpor elegyével.
A zöldségfasírt receptje a most megjelent Mentes Anyu szakácskönyve második kötetében is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz.
További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/
Trió zöldségfasírt
Hozzávalók 20 darabhoz
- 2 db sárgarépa nagy
- 1 db karalábé
- 1 db zellergyökér
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 2 db tojás felverve
- 1 db vöröshagyma kisebb fej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- ízlés szerint zöldfűszerek apróra vágva
- növényi olaj a sütéshez kevés
Elkészítés:
Tisztítsd és hámozd meg a zöldségeket, tehát a répát, a karalábét, a zellert, és reszeld le kisebb lyukú reszelőn, vagy aprítsd fel késes aprítóban. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zabpelyhet, a tojást. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, a zöldfűszerekkel is, ha használsz, és jól keverd össze az egészet. Formázz vizes kézzel fasírtokat belőle, és süsd ki forró olajban.
A brokkolit is elkészítheted nagyon változatosan, ízletesen, sok sajttal, túróval összesütve.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció