Egyszerű, gyors és ízletes trió zöldségfasírt: hús nélkül is laktató

Az amúgy is nagy kedvenc répafasírt továbbfejlesztett változata ez a zöldségfasírt.

Trió zöldségfasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A trió zöldségfasírt könnyen elkészíthető, és az alakod sem fogja bánni, ha eszel belőle. Könnyen összedobhatod tojás nélkül is, csak helyettesítsd két-három csapott evőkanál zabpehelyliszt, egy deci víz és egy késhegynyi sütőpor elegyével. 

A zöldségfasírt receptje a most megjelent Mentes Anyu szakácskönyve második kötetében is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz. 
További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/

Trió zöldségfasírt

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 2 db sárgarépa nagy
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergyökér
  • 10 dkg gluténmentes zabpehely
  • 2 db tojás felverve
  • 1 db vöröshagyma kisebb fej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • ízlés szerint zöldfűszerek apróra vágva
  • növényi olaj a sütéshez kevés
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd és hámozd meg a zöldségeket, tehát a répát, a karalábét, a zellert, és reszeld le kisebb lyukú reszelőn, vagy aprítsd fel késes aprítóban. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zabpelyhet, a tojást. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, a zöldfűszerekkel is, ha használsz, és jól keverd össze az egészet. Formázz vizes kézzel fasírtokat belőle, és süsd ki forró olajban. 
A brokkolit is elkészítheted nagyon változatosan, ízletesen, sok sajttal, túróval összesütve. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük