Légiesen könnyű, toszkán citromtorta: kezdd dupla adaggal
A toszkán citromtorta forró napok kedvence, könnyed, frissítő desszert.

Légiesen könnyű, toszkán citromtorta: kezdd dupla adaggal
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kell valami finom sütemény, ami nem túl édes és krémes, gondolj a toszkán citromtortára. Az egyszerű desszert hasonlít a mi egyensúlysütinkre, hisz ugyanannyi liszt, cukor és vaj kell bele. Még ellenállhatatlanabbá teheted, ha a tetejére cukorból, citromból vagy mascarponéból mázat is készítesz.

Toszkán citromtorta recept

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Mascarponés mázhoz

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban dolgozd alaposan össze a tojásokat a cukorral. Addig verd gépi habverővel, amíg jó világos és krémes nem lesz. Add hozzá a vajat, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt, majd keverd simára a masszát. Óvatosan forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített lisztet, végül mehet hozzá két citrom reszelt héja és az egyiknek a frissen facsart leve.
 

Egy kuglóf- vagy tortaformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a masszát, kicsit egyengesd is el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Ha a tészta közepébe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Hagyd teljesen kihűlni, utána öntsd csak ki a formából. A tetejére a mascarponét keverd össze porcukorral, a citrom frissen facsart levével, a vaníliás cukorral, és kend a süti tetejére, majd szórd meg reszelt citromhéjjal.

Ezt is szeretjük