Ízes, sűrű toszkán bableves - Szárazbabból és konzervből is elkészítheted
A toszkán bablevesbe nem kerül hús, ennek ellenére jó laktató, kiadós, és kellemesen fűszeres.
Kicsit más, mint ahogy mi megszoktuk. A toszkán bableves karakterét a sok egymással harmonizáló zöldfűszer és paradicsom adja meg. Ha szárazbabból készíted, főzés előtti este érdemes beáztatni. Próbáld ki úgy, ahogy Ree Drummond gasztroblogger szereti. Ha tetszik a recept, ne hagyd ki március 5-én induló új műsorát a Foodnetwork csatornán!
Toszkán bableves
Hozzávalók 8 személyre
- 1.25 kg konzerv fehérbab
- 80 dkg konzerv paradicsom egész vagy darabolt
- 45 dkg paradicsompüré
- 1.5 l csirkealaplé
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor kelkáposztalevél
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma felkockázott
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
- bors frissen őrölt
- parmezánforgács
Elkészítés:
Egy nagy fazékban, közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat. Szórd bele a hagymát és a fokhagymát, majd folyamatosan kevergetve dinszteld három-négy percig. Add hozzá a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve főzd két percig, így sok finom íz gyűlik össze a fazék alján. Keverd bele a pirospaprikát, a szárított oregánót, és főzd még fél percig.
Öntsd bele a bort, jól keverd meg, és a fazék alját kapard fel. Hagyd kicsit rotyogni, egészen addig, amíg a bor körülbelül a felére csökken, ez körülbelül 10 perc. Keverd bele a paradicsomkonzervet, majd a babot is, ezután öntsd rá a csirkealaplevet. Forrald fel, majd rotyogtasd 20-25 percig. Ízlés szerint sózd és borsozd.
A kelkáposztaleveleket mosd meg, és tépkedd darabokra. Rakd a levesbe, de ne lepődj meg, mert nagyon összeesik majd a hő hatására. A levest még öt percig rotyogtasd, közben kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd sóval és borssal, esetleg pirospaprikával. A levest rakd át egy tálalóedénybe, a tetejére hints szép nagy parmezánforgácsokat, és díszítsd korianderrel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció