Pihe-puha csokis piskóta nápolyi módra: liszt helyett darált mandula az alapja
A puha nápolyi piskóta, vagyis a torta caprese nem csak finom, gluténmentes is, ugyanis darált mandula az alapja.
A torta caprese, vagyis a nápolyi csokis piskóta állítólag úgy született, hogy egy cukrász Capri szigetén elfelejtett lisztet tenni a mandulás süteménybe. Így alkotta meg ezt a habkönnyű tortát, amelynek az összeállítása gyerekjáték, az íze pedig mindenkit elvarázsol.
Torta caprese
Hozzávalók 8 szelethez
- 30 dkg darált mandula
- 25 dkg vaj
- 25 dkg étcsoki
- 20 dkg cukor
- 5 tojás
- 5 evőkanál amaretto
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A csokit gőz fölött olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tojásokat válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, ezután adagold bele a tojássárgákat, és keverd az egészet simára. Ekkor add hozzá a darált mandulát, a sütőport, a sót és az olvasztott csokit is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és fakanállal vagy műanyag spatulával fokozatosan keverd bele a mandulás masszát. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Hasonló módszerrel készíthetsz isteni finom gluténmentes brownie-t is, aminek szintén darált mandula az alapja.
- sütemény
- piskóta
- étcsokoládé
- csokis sütemény
- gluténmentes piskóta
- amaretto
- torta caprese
- darált mandula
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept