Pihe-puha csokis piskóta nápolyi módra: liszt helyett darált mandula az alapja
A puha nápolyi piskóta, vagyis a torta caprese nem csak finom, gluténmentes is, ugyanis darált mandula az alapja.

napolyi piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A torta caprese, vagyis a nápolyi csokis piskóta állítólag úgy született, hogy egy cukrász Capri szigetén elfelejtett lisztet tenni a mandulás süteménybe. Így alkotta meg ezt a habkönnyű tortát, amelynek az összeállítása gyerekjáték, az íze pedig mindenkit elvarázsol.

Torta caprese

Hozzávalók 8 szelethez

  • 30 dkg darált mandula
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál amaretto
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csokit gőz fölött olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tojásokat válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, ezután adagold bele a tojássárgákat, és keverd az egészet simára. Ekkor add hozzá a darált mandulát, a sütőport, a sót és az olvasztott csokit is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és fakanállal vagy műanyag spatulával fokozatosan keverd bele a mandulás masszát. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Hasonló módszerrel készíthetsz isteni finom gluténmentes brownie-t is, aminek szintén darált mandula az alapja.

Ezt is szeretjük