Házi csokitorta roppanós török mogyoróval: az alapja pihe-puha piskóta
A mogyoró és a csoki párosításban ezúttal sem fogsz csalódni. A tortára házi ganache kerül, így egyáltalán nem émelyítő.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Puha tészta, selymes krém, roppanós török mogyoró: kell ennél jobb kombináció? Ez a torta ráadásul otthon is könnyen elkészíthető, és bármilyen alkalomra megállja a helyét. A ganache nem más, mint a franciák tejszínes csokikrémje. A török mogyoróhoz most egy kellemes őszi séta során is könnyen hozzájuthatsz.
Török mogyorós csokitorta
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 8 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A csokis krémhez
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl tejszín
A tetejére
- török mogyoró
Elkészítés:
A tortalaphoz készítsd el a piskótát. A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Közben kanalanként add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a kakaóporral, és részletekben forgasd a masszába. Ekkor már csak spatulával dolgozz.
Egy közepes nagyságú, kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd el benne a piskótamasszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, azaz, ha nem ragad a tűre tészta, biztosan átsült. Várd meg, míg kihűl, majd a tortalapot vágd két részre.
A krémhez a tejszínt forrald fel, majd húzd le a tűzről, és rakd bele a kisebb darabokra tördelt csokoládét. Addig kevergesd, amíg a csoki teljesen felolvad. Amikor kicsit hűl, töltsd meg vele a tortát, és vond be az egész sütit, majd szórd meg a tetejét mogyoróval.
A csoki szerelmesei a Sacher-tortára sem tudnak nemet mondani. Próbáltad már otthon elkészíteni?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept