Kiadós rakott tészta tonhallal és zöldségekkel: sok sajt is sül a tetejére

A tonhalas rakott tésztával nincs sok munka, és annyira könnyű, hogy a kezdőknek is sikerülni fog.

Tonhalas rakott tészta

Akinek nincs sok ideje főzni, sokszor szívesen nyúl a tonhalkonzervhez, és készít belőle valami gyors vacsorát, mint ez a rakott tészta. Úgy az igazán finom, ha a főtt tésztát hagyod ropogósra pirulni, és jó sok sajttal feded be a tetejét.

Tonhalas rakott tészta

Hozzávalók

  • 20 dkg penne vagy kagylótészta
  • 10 dkg kifejtett zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 doboz sós tonhalkonzerv
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és tedd félre. A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát, így pirítsd egy percig, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kicsi cukrot, forgasd bele a zöldborsót és a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, és főzd nagyjából tíz percig, amíg a borsó megpirul. A végén fedő nélkül forrald pár percig, hogy besűrűsödjön. A tésztát keverd el a paradicsomos-tonhalas mártással, tedd egy kiolajozott jénai tálba, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg a tetején lévő tészta és sajt is megpirul.

Salátát is készíthetsz tonhalból: ez a citromos, rukkolás saláta hamar kész van, és igazán frissítő.

Citromos tonhalsaláta rukkolával keverve: pirítóssal könnyed ebéd is lehet

Jól mutat, pillanatok alatt kész és még finom is a tonhalsaláta, amelyből ne sajnáld a citromot, az adja meg a karakterét.

Elolvasom
Ezt is szeretjük