Fahéjas töltött, sült alma

Forró desszert hideg estékre

A töltött, sült almát pofonegyszerű az asztalra varázsolni. Igazi ínyenceknek is melegen ajánlott.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött, sült alma nem csupán látványos, de az illata és az íze is ámulatba ejtő. Akit megkínálsz vele, sokszor kéri majd, hogy készítsd el. A méz helyett lekvárral is kipróbálhatod.

Töltött, sült alma

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 alma
  • 4 evőkanál mazsola
  • 4 evőkanál dió
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát a sütés előtt legalább egy órával áztasd vízbe. Válassz négy szép, nagy almát, majd mosd meg őket. Vágd le a tetejüket, tedd félre, a magházukat távolítsd el. Locsold meg a gyümölcsöt a citrom levével. Keverd össze a mézet, a fahéjat, a diót és a mazsolát, majd kanalazd a tölteléket a magház helyére.

Tedd vissza az almák tetejét, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy vajjal kikent tűzálló tálba. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Arra ügyelj, hogy az almák ne legyenek nagyon puhák. Még forrón tálald. Vaníliasodóval vagy fagyival még különlegesebbé teheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük