Fahéjas töltött, sült alma
A töltött, sült almát pofonegyszerű az asztalra varázsolni. Igazi ínyenceknek is melegen ajánlott.
A töltött, sült alma nem csupán látványos, de az illata és az íze is ámulatba ejtő. Akit megkínálsz vele, sokszor kéri majd, hogy készítsd el. A méz helyett lekvárral is kipróbálhatod.
Töltött, sült alma
Hozzávalók 4 személyre
- 4 alma
- 4 evőkanál mazsola
- 4 evőkanál dió
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A mazsolát a sütés előtt legalább egy órával áztasd vízbe. Válassz négy szép, nagy almát, majd mosd meg őket. Vágd le a tetejüket, tedd félre, a magházukat távolítsd el. Locsold meg a gyümölcsöt a citrom levével. Keverd össze a mézet, a fahéjat, a diót és a mazsolát, majd kanalazd a tölteléket a magház helyére.
Tedd vissza az almák tetejét, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy vajjal kikent tűzálló tálba. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Arra ügyelj, hogy az almák ne legyenek nagyon puhák. Még forrón tálald. Vaníliasodóval vagy fagyival még különlegesebbé teheted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció