Fahéjas töltött, sült alma
Forró desszert hideg estékre
A töltött, sült almát pofonegyszerű az asztalra varázsolni. Igazi ínyenceknek is melegen ajánlott.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött, sült alma nem csupán látványos, de az illata és az íze is ámulatba ejtő. Akit megkínálsz vele, sokszor kéri majd, hogy készítsd el. A méz helyett lekvárral is kipróbálhatod.

Töltött, sült alma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 alma
  • 4 evőkanál mazsola
  • 4 evőkanál dió
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát a sütés előtt legalább egy órával áztasd vízbe. Válassz négy szép, nagy almát, majd mosd meg őket. Vágd le a tetejüket, tedd félre, a magházukat távolítsd el. Locsold meg a gyümölcsöt a citrom levével. Keverd össze a mézet, a fahéjat, a diót és a mazsolát, majd kanalazd a tölteléket a magház helyére.

Tedd vissza az almák tetejét, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy vajjal kikent tűzálló tálba. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Arra ügyelj, hogy az almák ne legyenek nagyon puhák. Még forrón tálald. Vaníliasodóval vagy fagyival még különlegesebbé teheted.

Ezt is szeretjük