A legfinomabb töltött paradicsom

Fogyókúrázók is bátran ehetik

Ez a töltött paradicsom lehet előétel, köret, de akár egyszerű vacsora is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell sok időt a konyhában töltened ahhoz, hogy ezt a kellemesen fűszeres, vitamin- és fehérjedús töltött paradicsomot elkészítsd. Rengeteg módon variálhatod ízlésed és a hűtőd tartalma szerint. Friss pirítóssal isteni!

Töltött paradicsom

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 paradicsom
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 kis doboz joghurt
  • 1 csokor snidling
  • 1 marék bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd meg egy kicsit villával, majd keverd össze a joghurttal, reszeld bele a sajtot, add hozzá ízlés szerint a sót, a borsot, az apróra vágott snidlinget és a bazsalikomot. Jó alaposan forgasd össze. Válogass szép és nagy paradicsomokat, mosd meg őket, a tetejüket vágd le úgy, hogy sapkaként vissza tudd majd tenni, és a belsejüket nagyon óvatosan vájd ki. Vigyázz, közben a héjuk ne sérüljön!

Majd töltsd meg a paradicsomokat a túrós keverékkel egy kanál segítségével, és helyezd vissza a sapkákat. Akár így, nyersen is fogyaszthatod. Még finomabb azonban, ha egy tepsibe pakolod a paradicsomokat, és 210 fokra előmelegített sütőben addig sütöd, amíg kissé megpuhulnak. Akkor a legjobb, ha fogyasztás előtt hagysz elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük