Fűszeres töltött csirkecomb
A töltött csirkecomb nem igényel különösebb erőfeszítést, hiszen a sütőre hárul a nagyobb munka.
Ennél finomabb hétvégi ebéd nem is kell! A hagyományos töltelék helyett pakold meg a csirkecombokat fűszeres túróval. A vajtól pedig a hús bőre jó ropogós lesz. A töltött csirkecombok mellé szinte bármilyen köret illik. Kard Éva receptje hamar népszerű lesz.
Töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 20 dkg túró
- 2 tojás
- 2 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- szerecsendió
Elkészítés:
Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet vágd apróra, majd keverd össze a túróval. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá az egész tojásokat, és dolgozd alaposan össze. A csirkecombokat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Ezután a húsos felüket sózd meg, ízlés szerint szórd meg majoránnával, kakukkfűvel és szerecsendióval.
Fordítsd át a combokat, az ujjaddal lazítsd fel a bőrüket, és rakd alá a túrós tölteléket. Hústűvel vagy fokpiszkálóval zárd le a nyílást, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. Végül puha vajjal kend meg a combok bőrös felét.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, öntsd bele a bort, majd tedd egymás mellé a combokat, a bőrös felükkel felfelé. Ezután fedd le alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra a combokat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció