Omlós szűzpecsenye fűszeres töltelékkel

Hidegen és melegen is nagyon finom

A töltött szűzpecsenyét a fűszerezés emeli átlagon felülivé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött húsok népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Aki megkóstolja a szűzpecsenyét, csak a legjobb jelzőkkel illeti. A  darált húsos tölteléket a népszerű medvehagyma még pikánsabbá teszi. Kard Éva receptje vendégek fogadásakor, hidegtál készítésekor is jól jön.

Töltött szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, egy evőkanál olajon párold világos zsemleszínűre, majd hűtsd ki. A darált húst keverd össze a felaprított medvehagymával, közben ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. Add hozzá a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát és az egész tojást, majd alaposan dolgozd össze a masszát.

A szűzpecsenyét éles késsel középen vágd be, helyezz rá egy fóliát, és klopfold vékonyra. Arra figyelj, hogy a hús ne lyukadjon ki. Mindkét oldalát ízlés szerint szórd meg sóval. Teríts le egy nagyobb fóliát, helyezd rá a bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, majd rakd rá a kiklopfolt szűzpecsenyét. Ezután tedd a közepére a tölteléket, majd szorosan hajtsd rá az üresen maradt hússzéleket és a bacont. Kicsit formázd meg.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd bele a hústekercset. Öntsd alá a bort, locsold meg a maradék olajjal, és fedd le alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon párold körülbelül 45 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd a húst szép pirosra. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és körettel kínáld.

15791551 be67b38ee34240a82313b3916c1050a7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük