Könnyű, kuszkusszal töltött, sült tök: nem hizlal, és nagyon finom
A töltött tök kalóriaszegény, mégis laktató fogás. Jól jön akkor is, ha éppen fogyózol.

Könnyű, kuszkusszal töltött, sült tök: nem hizlal, és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőtök egészséges és sokoldalú alapanyag, ráadásul a fogyókúrázók nagy barátja. A legtöbb tök alkalmas arra, hogy megtöltsd. Ha a kuszkuszt húslevessel öntöd le, még ízletesebb lesz. Keverhetsz hozzá szezonális zöldségeket, sült csirkemellel pedig még laktatóbbá teheted az izgalmas egytálételt. 

Töltött, sült tök

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 20 dkg kuszkusz
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd le kétszeres mennyiségű forró vízzel, dobj hozzá sót, majd fedd le, és pihentesd 15-20 percig. A tököt mosd meg, vágd ketté hosszában, és kanállal szedd ki a belsejét. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a paradicsomot és a sütőtök belsejét, majd fonnyaszd pár percig. Ha a kuszkuszszemek magukba szívják az összes folyadékot, villával keverd át, és forgasd össze a zöldségekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint. 
 

Kenj ki zsiradékkal egy tepsit, és rakd bele a tököt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Amikor már majdnem puha, töltsd meg a zöldséges kuszkusszal, szórd meg reszelt sajttal, és told vissza még 10-15 percre. Tálaláskor petrezselyemmel is díszítsd. 

Ezt is szeretjük