Könnyű, kuszkusszal töltött, sült tök: nem hizlal, és nagyon finom

A töltött tök kalóriaszegény, mégis laktató fogás. Jól jön akkor is, ha éppen fogyózol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőtök egészséges és sokoldalú alapanyag, ráadásul a fogyókúrázók nagy barátja. A legtöbb tök alkalmas arra, hogy megtöltsd. Ha a kuszkuszt húslevessel öntöd le, még ízletesebb lesz. Keverhetsz hozzá szezonális zöldségeket, sült csirkemellel pedig még laktatóbbá teheted az izgalmas egytálételt. 

kuszkusszal-toltott-tokok

Töltött, sült tök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 20 dkg kuszkusz
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd le kétszeres mennyiségű forró vízzel, dobj hozzá sót, majd fedd le, és pihentesd 15-20 percig. A tököt mosd meg, vágd ketté hosszában, és kanállal szedd ki a belsejét. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a paradicsomot és a sütőtök belsejét, majd fonnyaszd pár percig. Ha a kuszkuszszemek magukba szívják az összes folyadékot, villával keverd át, és forgasd össze a zöldségekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint. 
 

Kenj ki zsiradékkal egy tepsit, és rakd bele a tököt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Amikor már majdnem puha, töltsd meg a zöldséges kuszkusszal, szórd meg reszelt sajttal, és told vissza még 10-15 percre. Tálaláskor petrezselyemmel is díszítsd. 

kuszkusszal-toltott-tok-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük