Töltött alma egyenesen a sütőből: nem is kell finomabb a hosszú téli estéken
A fűszeres, édes zabpehellyel töltött alma igazi téli desszert.

Ha olyan finomságot szeretnél készíteni, aminek a kinézete is jópofa, válaszd ezt a fahéjas zabpehellyel töltött sült almát! Az elkészítése nem bonyolult, csak arra vigyázz, hogy az almát óvatosan magozd ki. Utána pedig élvezd, ahogy a télies illatok sütés közben belengik a konyhát.
Töltött, sült alma
Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg barna cukor
- 5 dkg vaj
- 4 közepes alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almákat óvatosan vájd ki. Ehhez először vágd le a tetejüket, kapard ki a magházukat, és alakíts ki bennük egy olyan széles mélyedést, amelybe a tölteléket bele tudod tölteni.
A zabpelyhet, a barna cukrot és a fahéjat keverd el egy tálban. Add hozzájuk a felkockázott vajat, és dolgozd össze. A keveréket egyenlően oszd el az almákban. Told 175 fokos sütőbe nagyjából 30 percre, amíg az alma megpuhul, a töltelék pedig bugyogni kezd.
Körtés morzsasüti gyömbérrel fűszerezve: képtelenség neki ellenállni
Ez a körtés morzsasüti sok gyömbérrel készül, így igazi őszi hangulatú desszert lesz belőle: a gyümölcs krémesre sül, a teteje pedig ropogósra pirul.
ElolvasomKép: oxyzay / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!