Töltött alma egyenesen a sütőből: nem is kell finomabb a hosszú téli estéken

A fűszeres, édes zabpehellyel töltött alma igazi téli desszert.

Töltött, sült alma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha olyan finomságot szeretnél készíteni, aminek a kinézete is jópofa, válaszd ezt a fahéjas zabpehellyel töltött sült almát! Az elkészítése nem bonyolult, csak arra vigyázz, hogy az almát óvatosan magozd ki. Utána pedig élvezd, ahogy a télies illatok sütés közben belengik a konyhát.

Töltött, sült alma

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 közepes alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat óvatosan vájd ki. Ehhez először vágd le a tetejüket, kapard ki a magházukat, és alakíts ki bennük egy olyan széles mélyedést, amelybe a tölteléket bele tudod tölteni.

A zabpelyhet, a barna cukrot és a fahéjat keverd el egy tálban. Add hozzájuk a felkockázott vajat, és dolgozd össze. A keveréket egyenlően oszd el az almákban. Told 175 fokos sütőbe nagyjából 30 percre, amíg az alma megpuhul, a töltelék pedig bugyogni kezd.

Körtés morzsasüti gyömbérrel fűszerezve: képtelenség neki ellenállni

Ez a körtés morzsasüti sok gyömbérrel készül, így igazi őszi hangulatú desszert lesz belőle: a gyümölcs krémesre sül, a teteje pedig ropogósra pirul.

Elolvasom

Kép: oxyzay / Getty Images

Ezt is szeretjük