Aszalt gyümölccsel töltött pulykamell ropogós panírban
A töltött és a rántott húsok kedvelőinek egyszerre kedveskedhetsz ezzel a fogással.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szívesen választod étteremben is az étlapról a töltött, rántott húsokat? Akkor ne gondolkozz tovább a holnapi főfogáson! Az aszalt szilván kívül barackkal, sőt áfonyával is töltheted a pulykamellet. Putóczki Gáborné receptje egyszerű, mégis fantasztikus és egy kicsit különleges.

Töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamelleket mosd meg, vágd vékonyra, sózd, borsozd ízlés szerint, szükség esetén klopfold ki. Mindegyik szeletre fektess aszalt gyümölcsöt, a hús széleit hajtsd be, majd tekerd fel. Óvatosan panírozd be. Először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Hevíts bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban, és rakd bele a panírozott pulykamelleket. Egyszerre ne zsúfolj bele túl sokat. Oldalanként süsd körülbelül négy-négy percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. A fordításnál ügyelj, hogy ne sérüljön a panír. Arra is figyelj, hogy ne süsd túl nagy lángon a húst, nehogy kívülről megégjen, belül viszont nyers maradjon. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Ezt is szeretjük