Aszalt gyümölccsel töltött pulykamell ropogós panírban
A töltött és a rántott húsok kedvelőinek egyszerre kedveskedhetsz ezzel a fogással.
Szívesen választod étteremben is az étlapról a töltött, rántott húsokat? Akkor ne gondolkozz tovább a holnapi főfogáson! Az aszalt szilván kívül barackkal, sőt áfonyával is töltheted a pulykamellet. Putóczki Gáborné receptje egyszerű, mégis fantasztikus és egy kicsit különleges.
Töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet pulykamellfilé
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A pulykamelleket mosd meg, vágd vékonyra, sózd, borsozd ízlés szerint, szükség esetén klopfold ki. Mindegyik szeletre fektess aszalt gyümölcsöt, a hús széleit hajtsd be, majd tekerd fel. Óvatosan panírozd be. Először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Hevíts bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban, és rakd bele a panírozott pulykamelleket. Egyszerre ne zsúfolj bele túl sokat. Oldalanként süsd körülbelül négy-négy percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. A fordításnál ügyelj, hogy ne sérüljön a panír. Arra is figyelj, hogy ne süsd túl nagy lángon a húst, nehogy kívülről megégjen, belül viszont nyers maradjon. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept