Aszalt gyümölccsel töltött pulykamell ropogós panírban
A töltött és a rántott húsok kedvelőinek egyszerre kedveskedhetsz ezzel a fogással.
Szívesen választod étteremben is az étlapról a töltött, rántott húsokat? Akkor ne gondolkozz tovább a holnapi főfogáson! Az aszalt szilván kívül barackkal, sőt áfonyával is töltheted a pulykamellet. Putóczki Gáborné receptje egyszerű, mégis fantasztikus és egy kicsit különleges.
Töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet pulykamellfilé
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A pulykamelleket mosd meg, vágd vékonyra, sózd, borsozd ízlés szerint, szükség esetén klopfold ki. Mindegyik szeletre fektess aszalt gyümölcsöt, a hús széleit hajtsd be, majd tekerd fel. Óvatosan panírozd be. Először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Hevíts bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban, és rakd bele a panírozott pulykamelleket. Egyszerre ne zsúfolj bele túl sokat. Oldalanként süsd körülbelül négy-négy percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. A fordításnál ügyelj, hogy ne sérüljön a panír. Arra is figyelj, hogy ne süsd túl nagy lángon a húst, nehogy kívülről megégjen, belül viszont nyers maradjon. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció