Aszalt gyümölccsel töltött pulykamell ropogós panírban
A töltött és a rántott húsok kedvelőinek egyszerre kedveskedhetsz ezzel a fogással.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Szívesen választod étteremben is az étlapról a töltött, rántott húsokat? Akkor ne gondolkozz tovább a holnapi főfogáson! Az aszalt szilván kívül barackkal, sőt áfonyával is töltheted a pulykamellet. Putóczki Gáborné receptje egyszerű, mégis fantasztikus és egy kicsit különleges.

Töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet pulykamellfilé
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A pulykamelleket mosd meg, vágd vékonyra, sózd, borsozd ízlés szerint, szükség esetén klopfold ki. Mindegyik szeletre fektess aszalt gyümölcsöt, a hús széleit hajtsd be, majd tekerd fel. Óvatosan panírozd be. Először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Hevíts bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban, és rakd bele a panírozott pulykamelleket. Egyszerre ne zsúfolj bele túl sokat. Oldalanként süsd körülbelül négy-négy percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. A fordításnál ügyelj, hogy ne sérüljön a panír. Arra is figyelj, hogy ne süsd túl nagy lángon a húst, nehogy kívülről megégjen, belül viszont nyers maradjon. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Még több recept