Aszalt gyümölccsel töltött pulykamell ropogós panírban
A töltött és a rántott húsok kedvelőinek egyszerre kedveskedhetsz ezzel a fogással.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szívesen választod étteremben is az étlapról a töltött, rántott húsokat? Akkor ne gondolkozz tovább a holnapi főfogáson! Az aszalt szilván kívül barackkal, sőt áfonyával is töltheted a pulykamellet. Putóczki Gáborné receptje egyszerű, mégis fantasztikus és egy kicsit különleges.

Töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamelleket mosd meg, vágd vékonyra, sózd, borsozd ízlés szerint, szükség esetén klopfold ki. Mindegyik szeletre fektess aszalt gyümölcsöt, a hús széleit hajtsd be, majd tekerd fel. Óvatosan panírozd be. Először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Hevíts bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban, és rakd bele a panírozott pulykamelleket. Egyszerre ne zsúfolj bele túl sokat. Oldalanként süsd körülbelül négy-négy percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. A fordításnál ügyelj, hogy ne sérüljön a panír. Arra is figyelj, hogy ne süsd túl nagy lángon a húst, nehogy kívülről megégjen, belül viszont nyers maradjon. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Ezt is szeretjük