Rég ettél valamit, ami ennyire finom, és nem hizlal! 300 kalóriás töltött patisszon
Ha húsmentes fogásra vágysz, a töltött patisszon ideális megoldás.

Rég ettél valamit, ami ennyire finom, és nem hizlal! 300 kalóriás töltött patisszon
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha még soha nem kóstoltad a sárga patisszont, itt az ideje. Talán még finomabb, mint a hagyományos fehér. A töltelékbe pedig szinte bármit keverhetsz, ami szem-szájnak ingere. Sajttal mindenképpen érdemes megbolondítani. Nem bánod meg, ha a töltött patisszont Kard Éva receptje alapján készíted el.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 patisszon
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge patisszon magját és húsát vájd ki karalábévájóval úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A mag nélküli részét pedig tedd félre a töltelékhez. Alaposan sózd meg a belsejét, és hagyd állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsd el a tölteléket.

A sárgarépát és a sajtot vágd fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is aprítsd fel. A rizst enyhén sós vízben főzd puhára, majd szűrd, és alaposan csepegtesd le. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Pár perc után tedd hozzá a sárgarépát, majd a kivájt patisszondarabkákat. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, kakukkfűvel, és párold roppanósra. Utána add hozzá a zöldborsót, és párold még pár percig, majd vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Keverd hozzá a rizst, rakd hozzá az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet. Facsard rá a citrom levét, és keverd össze.

Az előzőleg besózott patisszonokat fordítsd fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. Ezután töltsd meg a keverékkel, majd pakold őket egy tepsibe egymás mellé. Önts alá másfél deci vizet, és fóliával fedd le. Rakd előmelegített sütőbe, és 140 fokon körülbelül 45 perc alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, majd rakd vissza a sütőbe, és 30 perc alatt süsd készre.

Blog.hu ajánló