Darált húsos, töltött patisszon lusta háziasszonyoknak: a leggyorsabb recept
A mindenféle jóval töltött patisszon könnyed nyári fogás, mégsem maradsz utána éhes.

Darált húsos, töltött patisszon lusta háziasszonyoknak: a leggyorsabb recept
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cukkini és más tökfélék mögött a patisszon méltatlanul háttérbe szorul. Változatosan kínálhatod, rántva is finom, töltve azonban még jobb. A csillagtöknek alacsony a kalóriatartalma, így, ha csirkemellet használsz a töltelékhez, a diéta ideje alatt is megeheted. Próbáld ki sárga patisszonnal, az talán még ízletesebb, mint a fehér.  

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kisebb patisszon
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 1 bögre rizs
  • 4 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont mosd meg, a tetejét vágd le, ez lesz a kalapja. Kanál segítségével szedd ki a belsejét, a kikapart húsát ne dobd ki, jó lesz majd a töltelékbe. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomokat és a patisszon mag nélküli belsejét. Fedő alatt párold 10 percig, közben többször kavard meg. A rizst kevés olajon futtasd meg, ha kifehéredik, öntsd fel két bögre forró vízzel, és főzd puhára.
 

Töltsd meg a tököt a darált húsos keverékkel és a rizzsel, a kettőt akár össze is keverheted. Rakd a tetejére az aprított petrezselymet, tedd vissza rá a kalapot, és sorakoztasd kevés olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd 180 fokos sütőben 40 percig, ezt követően szórd rá a reszelt sajtot, és told vissza a sütőbe. Ha a sajt megolvad, kiveheted. Hagyd kicsit hűlni, és már kínálhatod is.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük