Rég ettél valamit, ami ennyire finom, és nem hizlal! 300 kalóriás töltött patisszon
Ha húsmentes fogásra vágysz, a töltött patisszon ideális megoldás.
Ha még soha nem kóstoltad a sárga patisszont, itt az ideje. Talán még finomabb, mint a hagyományos fehér. A töltelékbe pedig szinte bármit keverhetsz, ami szem-szájnak ingere. Sajttal mindenképpen érdemes megbolondítani. Nem bánod meg, ha a töltött patisszont Kard Éva receptje alapján készíted el.
Töltött patisszon
Hozzávalók 4 személyre
- 2 patisszon
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg sajt
- 5 dkg rizs
- 3 dkg vaj
- 1 kisebb csokor petrezselyem
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- só
- őrölt bors
- csipet szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítés:
A zsenge patisszon magját és húsát vájd ki karalábévájóval úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A mag nélküli részét pedig tedd félre a töltelékhez. Alaposan sózd meg a belsejét, és hagyd állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsd el a tölteléket.
A sárgarépát és a sajtot vágd fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is aprítsd fel. A rizst enyhén sós vízben főzd puhára, majd szűrd, és alaposan csepegtesd le. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Pár perc után tedd hozzá a sárgarépát, majd a kivájt patisszondarabkákat. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, kakukkfűvel, és párold roppanósra. Utána add hozzá a zöldborsót, és párold még pár percig, majd vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Keverd hozzá a rizst, rakd hozzá az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet. Facsard rá a citrom levét, és keverd össze.
Az előzőleg besózott patisszonokat fordítsd fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. Ezután töltsd meg a keverékkel, majd pakold őket egy tepsibe egymás mellé. Önts alá másfél deci vizet, és fóliával fedd le. Rakd előmelegített sütőbe, és 140 fokon körülbelül 45 perc alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, majd rakd vissza a sütőbe, és 30 perc alatt süsd készre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció