Rég ettél valamit, ami ennyire finom, és nem hizlal! 300 kalóriás töltött patisszon

Ha húsmentes fogásra vágysz, a töltött patisszon ideális megoldás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha még soha nem kóstoltad a sárga patisszont, itt az ideje. Talán még finomabb, mint a hagyományos fehér. A töltelékbe pedig szinte bármit keverhetsz, ami szem-szájnak ingere. Sajttal mindenképpen érdemes megbolondítani. Nem bánod meg, ha a töltött patisszont Kard Éva receptje alapján készíted el.

15787115 480ffbc9d0c031d9f1356ee622d3914b wm

Töltött patisszon

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 patisszon
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge patisszon magját és húsát vájd ki karalábévájóval úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A mag nélküli részét pedig tedd félre a töltelékhez. Alaposan sózd meg a belsejét, és hagyd állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsd el a tölteléket.

A sárgarépát és a sajtot vágd fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is aprítsd fel. A rizst enyhén sós vízben főzd puhára, majd szűrd, és alaposan csepegtesd le. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Pár perc után tedd hozzá a sárgarépát, majd a kivájt patisszondarabkákat. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, kakukkfűvel, és párold roppanósra. Utána add hozzá a zöldborsót, és párold még pár percig, majd vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Keverd hozzá a rizst, rakd hozzá az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet. Facsard rá a citrom levét, és keverd össze.

Az előzőleg besózott patisszonokat fordítsd fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. Ezután töltsd meg a keverékkel, majd pakold őket egy tepsibe egymás mellé. Önts alá másfél deci vizet, és fóliával fedd le. Rakd előmelegített sütőbe, és 140 fokon körülbelül 45 perc alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, majd rakd vissza a sütőbe, és 30 perc alatt süsd készre.

15787119 06beda5075117336f8fc30b7c420566a wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük