Fűszeres darált hússal töltött karalábé kapros szósszal: laktató egytálétel könnyedén
Tedd változatosabbá a heti menüt! Ha a karalábét darált hússal töltöd, ínyenc szósszal kínálod, mindenki elégedett lesz.

toltott-karalabe-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karalábé igazi szuperélelmiszer, feltétlenül érdemes étrendünk részévé tenni. Tökéletes nyersen, levesnek, krumplival, de töltve, sütve is hihetetlenül ízletes. Főleg, ha tejszínes-kapros szósszal is leöntöd. A húsba kerülő rizst nem kell megfőzni, lesz ideje megpuhulni a karalábéban. 

Darált hússal töltött karalábé kapros szósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 6 db karalábé
  • 5 dl húsleves
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors

A szószhoz

  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat hámozd meg, és karalábévájóval szedd ki a belsejüket, majd sózd be. A darált húst keverd össze sóval, borssal, tojással, rizzsel és apróra vágott vöröshagymával. A karalábékat rakd egy lábosba, töltsd meg a darált hússal, és öntsd fel annyi levessel vagy leveskockával ízesített vízzel, hogy mindent ellepjen. Főzd körülbelül 30 percig.

Amikor a karalábé már majdnem teljesen puha, tedd át egy tűzálló tálba, rakd mellé a zöldségdarabokat. A tejszínt keverd össze a liszttel, kevés maradék főzőlével és apróra vágott kaporral. Öntsd le vele a karalábét, és süsd össze 15-20 perc alatt. 
A vitaminban gazdag karalábé tökéletes alapanyaga lehet izgalmas salátának is. Joghurtos öntettel, behűtve fenséges.

Ezt is szeretjük