Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs
A kifejezetten diétás, duci gömbcukkini tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.

Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A darált húsos, sajtos gömbcukkini könnyű, mégis laktató fogás. A különleges zöldséget az alakja miatt kiválóan lehet tölteni. Az íze nem különbözik a hagyományos, hosszúkás cukkiniétól. Ha diétázol, a zsírosabb húsokat érdemes csirkére cserélni. A töltelékkel pedig bátran kísérletezz!

Töltött gömbcukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db gömbcukkini
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd meg, majd rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg fűszerpaprikával. Fedő alatt párold tíz percig, közben kevergesd. Ha szükséges, önts alá vizet.
 

A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd le a kalapját, majd kanállal vájd ki a belsejét. Rakd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, szórd meg kevés sóval és borssal, majd töltsd bele a húsos masszát. Tedd vissza a kalapot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza még tíz percre a sütőbe. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.
 

Ezt is szeretjük