Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs
A kifejezetten diétás, duci gömbcukkini tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A darált húsos, sajtos gömbcukkini könnyű, mégis laktató fogás. A különleges zöldséget az alakja miatt kiválóan lehet tölteni. Az íze nem különbözik a hagyományos, hosszúkás cukkiniétól. Ha diétázol, a zsírosabb húsokat érdemes csirkére cserélni. A töltelékkel pedig bátran kísérletezz!
Töltött gömbcukkini
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db gömbcukkini
- 50 dkg darált csirkemell
- 15 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd meg, majd rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg fűszerpaprikával. Fedő alatt párold tíz percig, közben kevergesd. Ha szükséges, önts alá vizet.
A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd le a kalapját, majd kanállal vájd ki a belsejét. Rakd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, szórd meg kevés sóval és borssal, majd töltsd bele a húsos masszát. Tedd vissza a kalapot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza még tíz percre a sütőbe. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept