Ricottával töltött cukkinivirág sörtésztában sütve: az olaszok kedvenc csemegéje
Az olaszok egyenesen odavannak a cukkinivirágért. Töltve, sörtésztában hihetetlenül jó, és nagyon egyszerű.

toltott-cukkinivirag-sortesztaban
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Leheletfinom nőies smink, ami percek alatt elkészül: minden alkalomra bevethető »

Így lehet a szetted franciásan sikkes: csak néhány kulcsdarab a titka »

Csökkentik a gyulladást és fokozzák a bőr ragyogását: az 5 legjobb növényi omega-3 forrás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cukkininek a termése mellett a virága is fogyasztható. Kellemesen édeskés, a bunda pedig roppanós. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje! Az olaszok többnyire ricottával és sajttal töltik meg. Ránthatod, de sörtésztába is forgathatod. nagyobb piacokon, de néha hipermarketekben is kapható cukkinivirág.

Töltött cukkinivirág sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 db cukkinivirág
  • 10 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1.5 dl sör
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A virágokat tisztítsd meg, majd távolítsd el a bibéket. A ricottát keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és töltsd óvatosan a virágokba. Vigyázz, ha túl sok a töltelék, a virágok könnyen szakadnak.

A tésztához a tojást üsd egy tálba, tedd hozzá a lisztet, a sót, a borsot, és fokozatosan öntsd hozzá a sört. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. Mártsd bele a virágokat, és rakd forró olajba. Süsd szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel is. 
Az olaszok imádják a cukkinit fűszeres olívaolajban is. Kiváló kísérője lehet a különféle húsoknak. 

Ezt is szeretjük