Ricottával töltött cukkinivirág sörtésztában sütve: az olaszok kedvenc csemegéje
Az olaszok egyenesen odavannak a cukkinivirágért. Töltve, sörtésztában hihetetlenül jó, és nagyon egyszerű.

toltott-cukkinivirag-sortesztaban
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Újrakódolják a bőrt: peptidek nélkül nincs ránctalanítás »

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

Cindy Crawford smink nélkül is letagadhatna 10 évet: 53 évesen is ragyogó a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cukkininek a termése mellett a virága is fogyasztható. Kellemesen édeskés, a bunda pedig roppanós. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje! Az olaszok többnyire ricottával és sajttal töltik meg. Ránthatod, de sörtésztába is forgathatod. nagyobb piacokon, de néha hipermarketekben is kapható cukkinivirág.

Töltött cukkinivirág sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 db cukkinivirág
  • 10 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1.5 dl sör
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A virágokat tisztítsd meg, majd távolítsd el a bibéket. A ricottát keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és töltsd óvatosan a virágokba. Vigyázz, ha túl sok a töltelék, a virágok könnyen szakadnak.

A tésztához a tojást üsd egy tálba, tedd hozzá a lisztet, a sót, a borsot, és fokozatosan öntsd hozzá a sört. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. Mártsd bele a virágokat, és rakd forró olajba. Süsd szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel is. 
Az olaszok imádják a cukkinit fűszeres olívaolajban is. Kiváló kísérője lehet a különféle húsoknak. 

Ezt is szeretjük