Ricottával töltött cukkinivirág sörtésztában sütve: az olaszok kedvenc csemegéje
Az olaszok egyenesen odavannak a cukkinivirágért. Töltve, sörtésztában hihetetlenül jó, és nagyon egyszerű.

A cukkininek a termése mellett a virága is fogyasztható. Kellemesen édeskés, a bunda pedig roppanós. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje! Az olaszok többnyire ricottával és sajttal töltik meg. Ránthatod, de sörtésztába is forgathatod. nagyobb piacokon, de néha hipermarketekben is kapható cukkinivirág.
Töltött cukkinivirág sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 10 db cukkinivirág
- 10 dkg ricotta
- 1 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 1.5 dl sör
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A virágokat tisztítsd meg, majd távolítsd el a bibéket. A ricottát keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és töltsd óvatosan a virágokba. Vigyázz, ha túl sok a töltelék, a virágok könnyen szakadnak.
A tésztához a tojást üsd egy tálba, tedd hozzá a lisztet, a sót, a borsot, és fokozatosan öntsd hozzá a sört. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. Mártsd bele a virágokat, és rakd forró olajba. Süsd szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel is.
Az olaszok imádják a cukkinit fűszeres olívaolajban is. Kiváló kísérője lehet a különféle húsoknak.