Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló
Nem kell rögtön gyorsétterembe rohannod, amikor sokkal finomabb verziót készíthetsz otthon. Ez a csirkés wrap igazán kitűnő!

Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tortillalapok nagyon közkedveltek, hiszen szinte mindenhol lehet kapni őket, ráadásul roppant praktikusak. Ha korábbi hússütésből maradt kevés hús, csíkozd fel, és tedd a fagyasztóba. Így legközelebb elég lesz felmelegíteni, és három perc múlva tálalhatod is az ebédet.

Csirkés wrap olívabogyóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db tortillalap
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag mexikói vagy fűszeres zöldségkeverék
  • 0.5 db avokádó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db jégsaláta
  • zöld és fekete olívabogyó vegyesen
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd csíkokra, és fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és egy kis zöldséges vagy mexikói fűszerkeverékkel. Amíg pácolódik a hús, készítsd elő a zöldségeket. Az olívabogyókat karikázd fel, a hagymát szeleteld fel, a paradicsomot karikázd fel, a kaliforniai paprikát és a jégsalátát vágd vékony csíkokra a megpucolt avokádóval együtt.


Készítsd el a szószt, amit majd a tortillába kensz. A paradicsomos változathoz kis lábosban forralj össze másfél doboz paradicsompürét, két gerezd zúzott fokhagymát, valamint egy kiskanál chilipaprikát és frissen őrölt borsot. Serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és dobd rá a szeletelt hagymát. Addig pirítsd, amíg világosbarna színt kap.

 

Add hozzá a befűszerezett csirkecsíkokat, és folyamatosan forgatva körülbelül hét perc alatt süsd át. A tortillalapokat melegítsd át egy nagyobb serpenyőben, majd kend meg a paradicsomos szósszal, a közepébe pedig halmozd a csirkecsíkokat és a zöldségeket.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük