Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló
Nem kell rögtön gyorsétterembe rohannod, amikor sokkal finomabb verziót készíthetsz otthon. Ez a csirkés wrap igazán kitűnő!

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A tortillalapok nagyon közkedveltek, hiszen szinte mindenhol lehet kapni őket, ráadásul roppant praktikusak. Ha korábbi hússütésből maradt kevés hús, csíkozd fel, és tedd a fagyasztóba. Így legközelebb elég lesz felmelegíteni, és három perc múlva tálalhatod is az ebédet.
Csirkés wrap olívabogyóval
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 8 db tortillalap
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag mexikói vagy fűszeres zöldségkeverék
- 0.5 db avokádó
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 0.5 db jégsaláta
- zöld és fekete olívabogyó vegyesen
Elkészítés:
A csirkét vágd csíkokra, és fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és egy kis zöldséges vagy mexikói fűszerkeverékkel. Amíg pácolódik a hús, készítsd elő a zöldségeket. Az olívabogyókat karikázd fel, a hagymát szeleteld fel, a paradicsomot karikázd fel, a kaliforniai paprikát és a jégsalátát vágd vékony csíkokra a megpucolt avokádóval együtt.
Készítsd el a szószt, amit majd a tortillába kensz. A paradicsomos változathoz kis lábosban forralj össze másfél doboz paradicsompürét, két gerezd zúzott fokhagymát, valamint egy kiskanál chilipaprikát és frissen őrölt borsot. Serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és dobd rá a szeletelt hagymát. Addig pirítsd, amíg világosbarna színt kap.
Add hozzá a befűszerezett csirkecsíkokat, és folyamatosan forgatva körülbelül hét perc alatt süsd át. A tortillalapokat melegítsd át egy nagyobb serpenyőben, majd kend meg a paradicsomos szósszal, a közepébe pedig halmozd a csirkecsíkokat és a zöldségeket.
Kép: Getty Images.

Még több recept