Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló
Nem kell rögtön gyorsétterembe rohannod, amikor sokkal finomabb verziót készíthetsz otthon. Ez a csirkés wrap igazán kitűnő!

Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tortillalapok nagyon közkedveltek, hiszen szinte mindenhol lehet kapni őket, ráadásul roppant praktikusak. Ha korábbi hússütésből maradt kevés hús, csíkozd fel, és tedd a fagyasztóba. Így legközelebb elég lesz felmelegíteni, és három perc múlva tálalhatod is az ebédet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db tortillalap
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag mexikói vagy fűszeres zöldségkeverék
  • 0.5 db avokádó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db jégsaláta
  • zöld és fekete olívabogyó vegyesen
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd csíkokra, és fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és egy kis zöldséges vagy mexikói fűszerkeverékkel. Amíg pácolódik a hús, készítsd elő a zöldségeket. Az olívabogyókat karikázd fel, a hagymát szeleteld fel, a paradicsomot karikázd fel, a kaliforniai paprikát és a jégsalátát vágd vékony csíkokra a megpucolt avokádóval együtt.


Készítsd el a szószt, amit majd a tortillába kensz. A paradicsomos változathoz kis lábosban forralj össze másfél doboz paradicsompürét, két gerezd zúzott fokhagymát, valamint egy kiskanál chilipaprikát és frissen őrölt borsot. Serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és dobd rá a szeletelt hagymát. Addig pirítsd, amíg világosbarna színt kap.

 

Add hozzá a befűszerezett csirkecsíkokat, és folyamatosan forgatva körülbelül hét perc alatt süsd át. A tortillalapokat melegítsd át egy nagyobb serpenyőben, majd kend meg a paradicsomos szósszal, a közepébe pedig halmozd a csirkecsíkokat és a zöldségeket.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük