Egyben sült fűszeres töltött csirke

Így lesz ropogós a bőre

A jól elkészített töltött csirke friss körettel és savanyúsággal felér egy igazi lakomával.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött csirkét sem megunni, sem igazán elrontani nem lehet. A töltelékbe még gombát és főtt tojást is keverhetsz. Ha nem akarsz külön köretet, süsd meg a húst zöldség- vagy krumpliágyon. A töltött csirke nagyobb vendégsereg fogadása esetén is tökéletes választás. 

15777341 9c18b57582d2671ea506e41b26e89fe8 wm

Töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • őrölt bors

Töltelék

  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, a maradék szőrszálakat távolítsd el, majd alaposan mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Kívül-belül sózd meg jól, kend be a borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával összekevert, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre.

A töltelékhez a zsemlét áztasd vízbe vagy tejbe, majd csavard ki. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott májat, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold egy-két percig. Tedd a töltelékhez az aprított petrezselyemmel és a tojással. Az egészet jól keverd össze. A tölteléket a kezeddel nyomkodd a csirke bőre alá és a hasüregbe. A lábakat kösd össze, és fektesd egy zsiradékkal kikent tepsibe.

Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg bő egy óra alatt. Közben többször fordítsd át a csirkét, és locsold meg a saját levével. Mielőtt kivennéd, szúrj az egyik combba egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, biztosan elkészült.

15777355 797b2cf9dcbea2eff027e876b0e7c6be wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük