Egyben sült fűszeres töltött csirke
A jól elkészített töltött csirke friss körettel és savanyúsággal felér egy igazi lakomával.
A töltött csirkét sem megunni, sem igazán elrontani nem lehet. A töltelékbe még gombát és főtt tojást is keverhetsz. Ha nem akarsz külön köretet, süsd meg a húst zöldség- vagy krumpliágyon. A töltött csirke nagyobb vendégsereg fogadása esetén is tökéletes választás.
Töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirke
- 10 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- só
- őrölt bors
Töltelék
- 20 dkg csirkemáj
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, a maradék szőrszálakat távolítsd el, majd alaposan mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Kívül-belül sózd meg jól, kend be a borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával összekevert, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre.
A töltelékhez a zsemlét áztasd vízbe vagy tejbe, majd csavard ki. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott májat, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold egy-két percig. Tedd a töltelékhez az aprított petrezselyemmel és a tojással. Az egészet jól keverd össze. A tölteléket a kezeddel nyomkodd a csirke bőre alá és a hasüregbe. A lábakat kösd össze, és fektesd egy zsiradékkal kikent tepsibe.
Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg bő egy óra alatt. Közben többször fordítsd át a csirkét, és locsold meg a saját levével. Mielőtt kivennéd, szúrj az egyik combba egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, biztosan elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció