Különleges tökspagetti pikáns, paradicsomos mártással: ezt edd, ha fogyni akarsz
Kétféle módszert is mutatunk, hogyan készíthetsz szuper spagettit tökből, paradicsomszósszal.

Különleges tökspagetti pikáns, paradicsomos mártással: ezt edd, ha fogyni akarsz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fogyózol, akkor is ehetsz fantasztikus spagettit, csak ne tésztából, hanem tökből készítsd az alapot! Ha van időd, süsd meg a zöldséget, és úgy szedd szálaira. Van még egy ennél gyorsabb módszer is, akkor csak gyalulni és főzni kell a tököt. Bármelyiket választod is, dobj össze hozzá egy zamatos paradicsomszószt. Ebből a tökspagettiből tényleg büntetlenül ehetsz fogyókúra ideje alatt is.

Tökspagetti paradicsomos mártással

Hozzávalók 4 személyre:

Alaphoz

  • 60 dkg tök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Szószhoz

  • 40 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • cukor

Tetejére

  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mosd meg jó alaposan, majd vágd karikákra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a villát könnyen bele tudod szúrni. A sütőből kivéve hagyd, hogy teljesen kihűljön, majd a héját szedd le. A belső húsát villával kapard ki. Elkészítheted úgy is, hogy a tököt legyalulod, majd bő, sós vízben roppanósra főzöd. 
 

Hevíts kevés olajat, pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és öntsd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint, szórd meg bazsalikommal, és főzd 10 percig. Ha akarod, a paradicsomdarabokat villával szétnyomkodhatod egy kicsit. Öntsd a tökspagettire, és szórd meg reszelt sajttal.

Ezt is szeretjük