Omlós, tökmagos pogácsa: csak semmi kelesztés
Fantasztikus ez a gyors pogácsarecept, ha nincs időd vagy kedved hosszú ideig a tésztakészítéssel bajlódni.

Omlós, tökmagos pogácsa: csak semmi kelesztés
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

5 étel, ami felgyorsítja a bőröregedést: roncsolják a feszességért felelős kollagént »

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tökmagos pogácsa tényleg hamar elkészül. A tésztájába az élesztő helyett sütőpor kerül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz omlós és magas. Már a pogácsa sütésekor fantasztikus illatok lengik be az egész lakást. A siker egyik titka, hogy a tésztába a vaj mellé kerül zsír is. A tökmag mellé pedig szórhatsz még szezámmagot. 

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg tökmag
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, majd a vajjal és a zsírral morzsold össze. Ha elég morzsalékos, mehet hozzá a só, a tojássárgája és a reszelt sajt. A tejfölt fokozatosan adagold hozzá. Ha összeáll, és könnyen nyújtható, formázz belőle gombócot, és tedd a hűtőbe egy órára.


Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra, és szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval. Pakold a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg tökmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 perc alatt aranybarnára. 

Ezt is szeretjük