Omlós, tökmagos pogácsa: csak semmi kelesztés
Fantasztikus ez a gyors pogácsarecept, ha nincs időd vagy kedved hosszú ideig a tésztakészítéssel bajlódni.

Omlós, tökmagos pogácsa: csak semmi kelesztés
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tökmagos pogácsa tényleg hamar elkészül. A tésztájába az élesztő helyett sütőpor kerül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz omlós és magas. Már a pogácsa sütésekor fantasztikus illatok lengik be az egész lakást. A siker egyik titka, hogy a tésztába a vaj mellé kerül zsír is. A tökmag mellé pedig szórhatsz még szezámmagot. 

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg tökmag
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, majd a vajjal és a zsírral morzsold össze. Ha elég morzsalékos, mehet hozzá a só, a tojássárgája és a reszelt sajt. A tejfölt fokozatosan adagold hozzá. Ha összeáll, és könnyen nyújtható, formázz belőle gombócot, és tedd a hűtőbe egy órára.


Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra, és szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval. Pakold a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg tökmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 perc alatt aranybarnára. 

Ezt is szeretjük