Ilyen finom vajat még nem ettünk: így készül a sós, tökmagolajos zöld vaj
Néhány kanál tökmagolaj, fokhagyma, egy kevés só, és kész is az ízes, pikáns zöld vaj.

A tökmagból vajat készíteni egy kis pirítás és aprítás segítségével is lehet, sőt készen is kapható, de natúr vajból és egy kevés tökmagolajból is készíthető hasonlóan ízes változat. A krémes és pikáns, tökmagolajos zöld vaj önmagában is tökéletes szendvicsfeltét.
Tökmagolajos zöld vaj
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 10 evőkanál tökmagolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- só ízlés szerint
- snidling ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat tedd egy tálkába, és vágd nagyobb darabokra, hogy könnyebben összedolgozható legyen a hozzávalókkal. A fokhagymát aprítsd fel, csakúgy mint a snidlinget, ha azt is adsz hozzá. A vajhoz adagold hozzá a tökmagolajat, majd a fokhagymát, a sót és a borsot is. Keverd kissé össze kanállal, majd dolgozd egységesre botmixerrel. A snidlinget csak a legvégén add hozzá. A vaj minősége is meghatározza az ízt, ezért kóstold meg néha, kellően sós és ízes-e, és tetszőlegesen adj még hozzá sót vagy tökmagolajat, esetleg fokhagymát is, ha szükséges.
Ha kíváncsi vagy, hogy kell magvajat készíteni házilag, ezt a cikket mindenképp olvasd el.
Milyen géppel lehet házi magvajat készíteni? Sajnos nem mindegyik aprító alkalmas rá
A házi magvajak elképesztően finomak, táplálóak és sokkal olcsóbbak, mintha készen vennéd meg őket.
ElolvasomStockFood/Brachat, Oliver.