A tökéletes hasábburgonya receptje
Az egyik legnépszerűbb köret, a hasábburgonya kis változtatással még finomabb, ropogósabb lesz.

- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »
- Jennifer Aniston imádja a farmert, és szuper vagány, ahogyan viseli: 4 tipp, amit érdemes tőle ellesni »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A hasábburgonya sikerének egyik titka a megfelelő krumpli kiválasztása. A legjobb, ha a boltokban C jelölésűt választasz. Vannak, akik arra esküsznek, hogy előfőzik a krumplit 10-15 percig, mások pedig kétszer rakják az olajba. Bárhogy is készíted, remek kísérője lesz a húsoknak, de önmagában, mártogatóssal is fantasztikus.
Tökéletes hasábburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- só
- olaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, majd mosd meg jó alaposan. Érdemes legalább négy-öt percig víz alatt tartani, hogy minél több keményítő kiázzon. Itasd le róla a nedvességet, különben forró olajba téve nagyon fröcsköl. Vágd fel a krumplikat vékony, hosszú, azonos nagyságú darabokra.
Fontos, hogy bőséges, forró zsiradékban süsd. Így egy nagyobb, mélyebb lábosba öntsd az olajat, és hevítsd fel. Rakd bele a krumpli egy részét, lehetőleg ne zsúfold tele az edényt. Süsd három-öt percig, majd, amikor elkezd hólyagosodni, szedd ki, csepegtesd le róla az olajat, és hűtsd ki. Ezt követően tedd vissza forró zsiradékba, és süsd még két-három percig. Közben ne keverd, csak rázogasd a krumplit, mert könnyen összetörik. Süsd aranybarnára, majd szedd ki, rakd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Még forrón szórd meg sóval vagy akár különböző zöldfűszerekkel!

Még több recept