A tökéletes hasábburgonya receptje
Az egyik legnépszerűbb köret, a hasábburgonya kis változtatással még finomabb, ropogósabb lesz.

A tökéletes hasábburgonya receptje
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Szexi combokat villantott a plus size modell: Ashley Graham dögösebb, mint eddig bármikor »

Így öltöznek a nők Dubaiban - A csador alatt gyönyörű nőket láthatunk »

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hasábburgonya sikerének egyik titka a megfelelő krumpli kiválasztása. A legjobb, ha a boltokban C jelölésűt választasz. Vannak, akik arra esküsznek, hogy előfőzik a krumplit 10-15 percig, mások pedig kétszer rakják az olajba. Bárhogy is készíted, remek kísérője lesz a húsoknak, de önmagában, mártogatóssal is fantasztikus. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, majd mosd meg jó alaposan. Érdemes legalább négy-öt percig víz alatt tartani, hogy minél több keményítő kiázzon. Itasd le róla a nedvességet, különben forró olajba téve nagyon fröcsköl. Vágd fel a krumplikat vékony, hosszú, azonos nagyságú darabokra.

Fontos, hogy bőséges, forró zsiradékban süsd. Így egy nagyobb, mélyebb lábosba öntsd az olajat, és hevítsd fel. Rakd bele a krumpli egy részét, lehetőleg ne zsúfold tele az edényt. Süsd három-öt percig, majd, amikor elkezd hólyagosodni, szedd ki, csepegtesd le róla az olajat, és hűtsd ki. Ezt követően tedd vissza forró zsiradékba, és süsd még két-három percig. Közben ne keverd, csak rázogasd a krumplit, mert könnyen összetörik. Süsd aranybarnára, majd szedd ki, rakd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Még forrón szórd meg sóval vagy akár különböző zöldfűszerekkel!

Ha szeretnél egységes méretű krumplikat készíteni, szerezd be ezt a speciális szeletelőt! Ráadásul az egész csupán egy mozdulat.
Ezt is szeretjük