A tökéletes hasábburgonya receptje
Az egyik legnépszerűbb köret, a hasábburgonya kis változtatással még finomabb, ropogósabb lesz.

A tökéletes hasábburgonya receptje
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

7 nőies lófarok, a hét minden napjára: szebbek, mint a szimpla copf »

Gwyneth Paltrow 47 évesen is nagyon dögös: a színésznő stílusa örökzöld »

Nem lesz ciki a leggings, ha így viseled: utcán is bevethető szettek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hasábburgonya sikerének egyik titka a megfelelő krumpli kiválasztása. A legjobb, ha a boltokban C jelölésűt választasz. Vannak, akik arra esküsznek, hogy előfőzik a krumplit 10-15 percig, mások pedig kétszer rakják az olajba. Bárhogy is készíted, remek kísérője lesz a húsoknak, de önmagában, mártogatóssal is fantasztikus. 

Tökéletes hasábburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, majd mosd meg jó alaposan. Érdemes legalább négy-öt percig víz alatt tartani, hogy minél több keményítő kiázzon. Itasd le róla a nedvességet, különben forró olajba téve nagyon fröcsköl. Vágd fel a krumplikat vékony, hosszú, azonos nagyságú darabokra.

Fontos, hogy bőséges, forró zsiradékban süsd. Így egy nagyobb, mélyebb lábosba öntsd az olajat, és hevítsd fel. Rakd bele a krumpli egy részét, lehetőleg ne zsúfold tele az edényt. Süsd három-öt percig, majd, amikor elkezd hólyagosodni, szedd ki, csepegtesd le róla az olajat, és hűtsd ki. Ezt követően tedd vissza forró zsiradékba, és süsd még két-három percig. Közben ne keverd, csak rázogasd a krumplit, mert könnyen összetörik. Süsd aranybarnára, majd szedd ki, rakd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Még forrón szórd meg sóval vagy akár különböző zöldfűszerekkel!

Ha szeretnél egységes méretű krumplikat készíteni, szerezd be ezt a speciális szeletelőt! Ráadásul az egész csupán egy mozdulat.
Ezt is szeretjük