A tökéletes túrógombóc receptje: fantasztikusan puha, remegős
A túrógombóc néhány egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki imádja. Ezzel a recepttel nem lesz kemény, és nem is esik szét főzés közben.

turogomboc-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrógombóc régi, jól bevált édesség, amit képtelenség megunni. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. Ha jó arányokkal dolgozol, nem érhet csalódás, légiesen könnyű desszertet kapsz. Fontos az is, hogy pihentesd a túrós masszát. Sok porcukorral és tejföllel az igazi. 

Tökéletes túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd össze, majd keverd össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a búzadarával. A tojásfehérjét verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a túrós masszához. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd meg. Közben kevergesd, nehogy leégjen. A túrós keverékből formázz kis gombócokat. Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és rakd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz felszínére, várj még két-három percig, utána szedd ki. Forgasd a pirított zsemlemorzsába, majd tálaláskor szórd meg porcukorral.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük