A tökéletes túrógombóc receptje: fantasztikusan puha, remegős
A túrógombóc néhány egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki imádja. Ezzel a recepttel nem lesz kemény, és nem is esik szét főzés közben.

turogomboc-receptje
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrógombóc régi, jól bevált édesség, amit képtelenség megunni. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. Ha jó arányokkal dolgozol, nem érhet csalódás, légiesen könnyű desszertet kapsz. Fontos az is, hogy pihentesd a túrós masszát. Sok porcukorral és tejföllel az igazi. 

Tökéletes túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd össze, majd keverd össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a búzadarával. A tojásfehérjét verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a túrós masszához. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd meg. Közben kevergesd, nehogy leégjen. A túrós keverékből formázz kis gombócokat. Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és rakd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz felszínére, várj még két-három percig, utána szedd ki. Forgasd a pirított zsemlemorzsába, majd tálaláskor szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük