A tökéletes sült gesztenye titka: otthon is finomat készíthetsz

Ha ezzel a módszerrel készíted a sült gesztenyét, neked is tökéletes lesz.

sult gesztenye
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes sült gesztenye készítése nem különösebben bonyolult, csak néhány alapszabályt kell észben tartani hozzá. Csak minőségi gesztenyét vásárolj, ami nem zörög a kezedben. A megvásárolt szemeket legfeljebb egy hétig tárold a hűtőben, utána kiszáradnak, és már nem lesznek finomak.

Sült gesztenye készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sütni való gesztenye
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyét elkészítés előtt áztasd be. Ha teljesen friss és puha, 2-3 óra elég lesz neki, ha félig már száraz, akkor egy egész éjszakát is ázhat a vízben. Az áztatás kezdete után negyed órával nézz rá, és amelyik szem ennyi idő alatt feljött a tetejére, azt dobd ki.

A beáztatott gesztenyék megpuhult héján ejts keresztben bemetszést, majd helyezd el őket grillrácson vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Lefedve 220 fokon 15-20 percig süsd őket, majd fedő nélkül pirítsd további 5-10 percig.

Gesztenyeszezonban ennek a krémes sajttortának is lehetetlen ellenállni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük