Süss te is olyan finom pizzát, mint Jamie Oliver: nem kell bele semmi extra
Otthon is készíthetsz fantasztikus, vékony, ropogós pizzát, csak kövesd a sztárszakács receptjét!

Süss te is olyan finom pizzát, mint Jamie Oliver: nem kell bele semmi extra
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sokszor próbálkoztál már otthoni pizzasütéssel, de nem lett az igazi, ne add fel! Próbáld ki Jamie Oliver receptjét! Ha megkóstolod, ezentúl csak így sütöd majd. A tésztához lehetőleg magas sikértartalmú, fehér kenyérlisztet használj. A feltétet ízlésed szerint válogasd össze.

Tökéletes pizzatészta

A világhírű szakács pizzáját hamarosan Budapesten is megkóstolhatod, hisz a tervek szerint november közepén nyit Budapesten, a Gozsdu-udvarban az első magyar Jamie-pizzéria. Az étlapon a különféle pizzák mellett saláták, tészták is helyet kapnak, sőt rendelni is lehet majd Jamie specialitásait.

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg búzdara
  • 3 dl langyos víz
  • 7 g instant élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott evőkanál tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd langyos vízbe a cukrot, az élesztőt, az olívaolajat, és pihentesd pár percig. A lisztet szitáld a gyúródeszkára, add hozzá a búzadarát, a sót, és készíts egy mélyedést a közepébe. Öntsd bele az élesztőt, és egy villával, körkörös mozdulatokkal dolgozd bele a lisztet. Amikor már nem boldogulsz a villával, lisztezett kézzel gyúrd tovább a tésztát. Ha jó rugalmas, formázz belőle gombócot, a tetejét lisztezd be, és borítsd be folpack fóliával. Szobahőmérsékleten pihentesd legalább 20-30 percig.
 

Ezt követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát körülbelül fél centi vastagra, és oszd kettő-négy gombócra. Kend meg paradicsomszósszal, pakold tele feltéttel. Tedd forró sütőbe, és süsd meg hét-tíz perc alatt a lehető legmagasabb hőfokon. Ha a pizza aranyszínű és ropogós, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük