A tökéletes gofritészta receptje
A strandon is ezt használják
A nyáron különösen népszerű gofrit könnyen és gyorsan elkészítheted te is. Turbózd fel tetszés szerint.

A tökéletes gofritészta receptje
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltad volna, hogy a belga cukrászok találmánya, a gofri a középkor óta hódít? Szerencsére az elkészítés módja sokat egyszerűsödött. Nem szükséges órákig a konyhában görnyedned, mégis fantasztikus desszert lesz a végeredmény. Tetszés szerinti gyümölccsel, tejszínnel, pudinggal vagy fagyival kínáld. Ha igazán extra változatot szeretnél, a tésztába keverhetsz csokit vagy bodzát.

A tökéletes gofri

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd a liszthez a sütőport és a sót. Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Öntsd hozzá az olvasztott vajat, és reszeld hozzá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába. Dolgozd az egészet csomómentesre.

A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal végezni. Süsd meg a gofrit három-négy perc alatt, majd óvatosan szedd ki, és már eheted is.

Ezt is szeretjük