Tojással töltött, sült paradicsom sok mozzarellával a tetején: tökéletes vacsora egyszerűen
A tojással töltött, sült paradicsom nagyon finom, és csak kicsivel több munka összedobni, mint a rántottát.
Hétvégén, szabadság alatt tálald extrán a tojást! Már finom édes a paradicsom, így készíts belőle minél többször valami igazán jót. Tojással töltve, fűszerekkel megbolondítva tényleg különleges. Ha még laktatóbbá tennéd, baconnel is megpakolhatod.
Tojással töltött, sült paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg mozzarella
- 6 db nagy paradicsom
- 6 db tojás
- 0.5 dl tejszín
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, és csepegtesd le konyhai papírtörlőn. Vágd le a tetejüket, a belsejüket kanalazd ki. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és mindegyikbe üss egy tojást. Locsold meg tejszínnel, majd rakd rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Rendezd a paradicsomokat olívaolajjal kikent tepsibe.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, vedd ki a sütőből. Szórd meg zöldfűszerrel, snidlinggel, zöldhagymával, és még melegen tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept