Az eredeti tiroli császármorzsa receptje
A tiroli császármorzsa Ferenc József nagy kedvence volt.
Az osztrákok kicsit másként csinálják ezt az ellenállhatatlan édességet, mint mi. A tiroli császármorzsába a dara helyett liszt kerül. A tésztája pedig kevésbé morzsás, és nagyon hasonlít a mi palacsintánkra. Kompóttal, almaszósszal, lekvárral vagy fagyival még ellenállhatatlanabbá teheted.
Tiroli császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 1 marék mazsola
- csipet só
- porcukor
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.
Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció