Az eredeti tiroli császármorzsa receptje
Van egy nagy különbség a miénkhez képest
A tiroli császármorzsa Ferenc József nagy kedvence volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az osztrákok kicsit másként csinálják ezt az ellenállhatatlan édességet, mint mi. A tiroli császármorzsába a dara helyett liszt kerül. A tésztája pedig kevésbé morzsás, és nagyon hasonlít a mi palacsintánkra. Kompóttal, almaszósszal, lekvárral vagy fagyival még ellenállhatatlanabbá teheted.

Tiroli császármorzsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 marék mazsola
  • csipet só
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.

Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.

Ezt is szeretjük