Mennyei, tiroli császármorzsa áfonyával: ilyen az igazán finom smarni
Készítsd te is úgy a császármorzsát, ahogy Ausztriában szokták! A fejedelmi édesség nem bonyolultabb, mint a palacsinta.

Mennyei, tiroli császármorzsa áfonyával: ilyen az igazán finom smarni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A smarni az osztrákok egyik nemzeti desszertje, itthon császármorzsa néven ismertebb. Míg nálunk legtöbbször búzadarával készül, addig Ausztriában liszttel, és nagyon hasonlít a palacsintára. Próbáld ki a valódi tiroli ízvilágot egy kis áfonyával felturbózva! Amellett, hogy a szupergyümölcsnek szezonja van, remekül passzol az édes tésztához. Tökéletes lehet délutáni csemegeként vagy akár főételként is. 

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 15 dkg áfonya
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd alaposan össze a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kezdd habosítani, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és verd tovább. Óvatosan, fakanállal forgasd a masszába, és rakd hozzá a mazsolát is. 

Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben, és öntsd bele nagyjából két centi vastagon a masszát. Mikor már elég szilárd a tészta, fordítsd meg, és tedd forró sütőbe öt percre, hogy rendesen összesüljön. Egy kanállal vagy spatulával szedd szét kisebb darabokra, majd áfonyával és porcukorral megszórva tálald.

Ezt is szeretjük