Mennyei, tiroli császármorzsa áfonyával: ilyen az igazán finom smarni

Készítsd te is úgy a császármorzsát, ahogy Ausztriában szokták! A fejedelmi édesség nem bonyolultabb, mint a palacsinta.

Mennyei, tiroli császármorzsa áfonyával: ilyen az igazán finom smarni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A smarni az osztrákok egyik nemzeti desszertje, itthon császármorzsa néven ismertebb. Míg nálunk legtöbbször búzadarával készül, addig Ausztriában liszttel, és nagyon hasonlít a palacsintára. Próbáld ki a valódi tiroli ízvilágot egy kis áfonyával felturbózva! Amellett, hogy a szupergyümölcsnek szezonja van, remekül passzol az édes tésztához. Tökéletes lehet délutáni csemegeként vagy akár főételként is. 

Tiroli császármorzsa áfonyával

Hozzávalók

  • 24 dkg liszt
  • 15 dkg áfonya
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd alaposan össze a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kezdd habosítani, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és verd tovább. Óvatosan, fakanállal forgasd a masszába, és rakd hozzá a mazsolát is. 

Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben, és öntsd bele nagyjából két centi vastagon a masszát. Mikor már elég szilárd a tészta, fordítsd meg, és tedd forró sütőbe öt percre, hogy rendesen összesüljön. Egy kanállal vagy spatulával szedd szét kisebb darabokra, majd áfonyával és porcukorral megszórva tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük