Álomfinom tiramisutorta: könnyed, krémes édesség piskótás változatban
A tiramisu ízvilágát idézi ez a mutatós, krémes és nagyon finom torta. Az elkészítése nem jelenthet gondot.

Álomfinom tiramisutorta: könnyed, krémes édesség piskótás változatban
Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

Nem véletlenül választották a világ legszebb nőjének: Lupita Nyong’o új fotóin is gyönyörű »

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hamis tiramisutorta rendkívül jól mutat az ünnepi asztalon is. Az alapja sima, puha piskóta, a mascarponéhoz pedig a tojás helyett tejszínhab kerül. Így is nagyon krémes lesz. Érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, hisz jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben. Tálalás előtt díszítsd gyümölcsökkel is!

Tiramisutorta piskótából

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl kávé

Tetejére

  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tortaalaphoz a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Amikor elkezd fehéredni, kanalanként rakd hozzá a cukrot, majd a vaníliát és a tojássárgáját. Végül óvatosan forgasd hozzá a sütőporos lisztet. Ekkor már csak fakanalat használj, nehogy megtörjön a hab. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a homogén masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, ha a piskótába szúrt tűt üresen húzod ki, elkészült. Vedd ki a hűtőből, majd várd meg, míg kihűl.
 

A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a mascarponéhoz. A piskótát vágd két vagy három részre, locsold meg a tésztát a kávéval, majd töltsd meg a krémmel. A maradékot kend az oldalára és a tetejére. Tedd a hűtőbe legalább kettő-négy órára. Tálalás előtt szórd meg kakaóval. 

Ezt is szeretjük