Villámgyorsan elkészülő kávés kekszgolyók: olyan az ízük, mint a tiramisunak

Ha szereted a tiramisut, ezekben a kis kávés kekszgolyókban sem fogsz csalódni.

Tiramisus, kávés kekszgolyó

A babapiskótával, kávéval és mascarponéval rétegzett tiramisu kis kekszgolyók formájában is osztatlan sikert fog aratni. A kávét elkészítheted instant porból is, vagy lefőzheted frissen. Miután összekeverted az alapanyagokat, hagyd, hogy az ízeik a hűtőben érjenek össze.

Tiramisus, kávés kekszgolyó

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg étcsoki
  • 22 db babapiskóta
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál feketekávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kávépor (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskótát aprítógépben törd morzsalékosra. Kanalazd egy tálba, és keverd össze a cukorral. Robotgép segítségével keverd simára először a mascarponéval, utána kanalanként a feketekávéval. Az így kapott tésztát tedd egy zárható dobozba, és így pihentesd a hűtőben egy órát.

 

A pihentetési idő végeztével formázz belőle golyókat, és tedd a mélyhűtőbe tíz percre. Így megszilárdulnak, és szabályos marad az alakjuk akkor is, amikor a csokiba mártod őket. A csokit olvaszd fel. Keverhetsz bele egy evőkanál kávéport is. Mártsd meg a golyókat az olvasztott csokiban, és tedd vissza őket a hűtőbe tíz percre, amíg a kéreg megszilárdul rajtuk.

Citrommal is készíthetsz tiramisut: savanykás változatban is nagyon finom a krémes desszert.

Krémes, citromos tiramisu-pohárdesszert: nem nehéz az elkészítése

A csodaszép, kissé fanyar édesség pofonegyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog.

Elolvasom

Kép: ZAKmac / Getty Images

Ezt is szeretjük