Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában
Fantasztikus, jeges nyalánkság: ha odavagy a tiramisuért, nyáron készítsd el fagyiként!

Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fagyiból sosem elég! Készíts kánikulában süti helyett inkább valamilyen jeges hűsítőt. A tiramisufagyi elképesztően finom, ráadásul gép nélkül is tökéletes lesz. Tálalás előtt 15-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen tudd adagolni. 

Tiramisus fagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 db cukormentes babapiskóta
  • 5 dl kávé
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Csorgasd bele a tojássárgás elegyet, majd állandóan kavargatva, takaréklángon sűrítsd be. A tejszínt habosítsd, majd add hozzá a mascarponét. Öntsd hozzá a rumot, a kávét, és morzsold hozzá a babapiskótát. Dolgozd össze a masszát, és tedd egy zárható dobozba. Rakd a fagyasztóba, majd 30 percenként kevergesd át a fagyit három-négy alkalommal. Tálaláskor szórd meg kakaóval, és díszítsd mentával.

Ezt is szeretjük