Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában
Fantasztikus, jeges nyalánkság: ha odavagy a tiramisuért, nyáron készítsd el fagyiként!

Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

Feszes, kerek csípőt formál, és tónusosabbá teszi a comb külső részét: 10 perc edzést mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fagyiból sosem elég! Készíts kánikulában süti helyett inkább valamilyen jeges hűsítőt. A tiramisufagyi elképesztően finom, ráadásul gép nélkül is tökéletes lesz. Tálalás előtt 15-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen tudd adagolni. 

Tiramisus fagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 db cukormentes babapiskóta
  • 5 dl kávé
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Csorgasd bele a tojássárgás elegyet, majd állandóan kavargatva, takaréklángon sűrítsd be. A tejszínt habosítsd, majd add hozzá a mascarponét. Öntsd hozzá a rumot, a kávét, és morzsold hozzá a babapiskótát. Dolgozd össze a masszát, és tedd egy zárható dobozba. Rakd a fagyasztóba, majd 30 percenként kevergesd át a fagyit három-négy alkalommal. Tálaláskor szórd meg kakaóval, és díszítsd mentával.

Ezt is szeretjük