Tiramisu tojás nélkül
Nyáron így készítsd!
A tiramisunak képtelenség ellenállni, de kánikula idején jobb, ha egy kicsit eltérsz a szokásos recepttől, és tojás nélkül készíted.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagy melegben neked is jobb, ha kevesebb idő alatt elkészülsz egy-egy édességgel, a tojás nélküli tiramisu másik nagy előnye pedig ez: jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint az eredeti változat.

Ha fel szeretnéd dobni egy kicsit, a rumot ne öntsd a kávéba, hanem áztass bele mazsolát, amit aztán szórj a rétegekre!

Tiramisu tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 50 dkg krémsajt
  • 20 dkg babapiskóta
  • 7 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl erős kávé
  • 1-2 kupaknyi rum
  • ízlés szerint kakaópor

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Főzd meg a kávét, a legjobb, ha jó erőset főzöl, így egy kicsit élénkítő édesség lesz a végeredmény. Amíg készül, keverd össze a tejszínt a krémsajttal és a porcukorral - ha nem szeretnéd édesre, tégy bele kevesebbet, ha pedig rendkívül édesszájú vagy, adj hozzá még egy keveset -, majd tedd egy kicsit félre.

A lefőtt kávéhoz keverd a rumot, és ebbe mártsd a babapiskótákat, a felüket helyezd el egy szimpatikus tálban, egyengesd el rajtuk a krém felét, majd jöhet az újabb réteg piskóta, végül pedig a krém másik fele. Amíg érkeznek a vendégek, tedd hűtőbe a finomságot, tálaláskor pedig szórd meg kakaóporral.

Csokoládé mindenekfelett

Az édesség, aminek senki sem tud ellenállni, és erős addikciót okoz, süteménybe rejtve még finomabb, próbálj ki néhány új receptet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük