Tiramisu tojás nélkül
A tiramisunak képtelenség ellenállni, de kánikula idején jobb, ha egy kicsit eltérsz a szokásos recepttől, és tojás nélkül készíted.
A nagy melegben neked is jobb, ha kevesebb idő alatt elkészülsz egy-egy édességgel, a tojás nélküli tiramisu másik nagy előnye pedig ez: jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint az eredeti változat.
Ha fel szeretnéd dobni egy kicsit, a rumot ne öntsd a kávéba, hanem áztass bele mazsolát, amit aztán szórj a rétegekre!
Tiramisu tojás nélkül
Hozzávalók:
- 50 dkg krémsajt
- 20 dkg babapiskóta
- 7 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 2 dl erős kávé
- 1-2 kupaknyi rum
- ízlés szerint kakaópor
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Főzd meg a kávét, a legjobb, ha jó erőset főzöl, így egy kicsit élénkítő édesség lesz a végeredmény. Amíg készül, keverd össze a tejszínt a krémsajttal és a porcukorral - ha nem szeretnéd édesre, tégy bele kevesebbet, ha pedig rendkívül édesszájú vagy, adj hozzá még egy keveset -, majd tedd egy kicsit félre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A lefőtt kávéhoz keverd a rumot, és ebbe mártsd a babapiskótákat, a felüket helyezd el egy szimpatikus tálban, egyengesd el rajtuk a krém felét, majd jöhet az újabb réteg piskóta, végül pedig a krém másik fele. Amíg érkeznek a vendégek, tedd hűtőbe a finomságot, tálaláskor pedig szórd meg kakaóporral.
Csokoládé mindenekfelett
Az édesség, aminek senki sem tud ellenállni, és erős addikciót okoz, süteménybe rejtve még finomabb, próbálj ki néhány új receptet!
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- torta
Sütésmentes túrótorta
- cseresznye
- vanília
Cseresznyés-vaníliás kosárkák
- palacsinta
- eper